Az idei év legkaotikusabb magyar hardcore lemeze

A hardcore zenei műfaj a közelmúltban hatalmas népszerűségre tett szert, és ebben a trendben a Norms zenekar is jelentős szerepet játszik a frissen kiadott, "100% Hazaárulás" című albumával, amely újraértelmezi a hardcore punkot.

A Norms egyike a hazai DIY színtér legismertebb és legsikeresebb zenekarainak, és a "100% Hazaárulás" a harmadik nagylemezük, amely követi a korábbi kiadványok, mint a "Hülye hardcore" és a "Háború és fű" által megszabott irányvonalat. Az albumon a káosz és a kakofónia dominál, a hangszerek gyakran eltérő irányokba húznak, mégis egységes hangzást alkotnak, miközben az ének apokaliptikus és társadalomkritikus szövegeket tár a hallgató elé.

A hangzás még inkább kiemeli a káosz és a hagyományosabb dalszerkezetek közötti egyensúlyozást, a lemez sípol, zúg, és a tempóváltások közepette néha már-már free jazzbe hajló elemeket is felvonultat.

A "100% Hazaárulás" egy extrémzenei album, amely nehezen fogyasztható, de egyben üdítően lendületes és indulatos. Az album különlegessége, hogy a klasszikus hardcore punk kereteit újraértelmezve, a műfajt a káosz és a szónikus terror szolgálatába állítja.