Ékszerbolti rablási kísérlet Szigetszentmiklóson

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik maszkban és játékpisztollyal próbáltak meg kirabolni egy ékszerboltot Szigetszentmiklóson, de a rendőrség gyors beavatkozása megakadályozta a bűncselekményt.

B. József 40 éves és Sz. István 28 éves vádlottak tavaly decemberben tették meg a kísérletet, hogy kiraboljanak egy ékszerboltot. Az üzletbe lépve az egyikük a pulthoz ment és játékpisztollyal fenyegetőzve követelte az értékes tárgyakat, míg társa az ajtóban állva biztosította a menekülési útvonalat.

Nisóczi József, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint az elsőrendű vádlottra 12, míg társára 10 év fegyházbüntetést javasoltak. A vádirat részletei szerint az elkövetők gázspray-t és egy fegyvernek látszó tárgyat, valójában játékpisztolyt használtak az akció során.

A rablási kísérlet során az idősebb vádlott paprika spray-vel fújta le az egyik helyszínre érkező rendőrt, és az ajtó bezárásával próbálta megakadályozni a rendőrségi beavatkozást. Azonban a rendőrök gyorsan leteperték mindkét elkövetőt.

Az ügyészség szerint, ha a rendőrök nem lépnek közbe, a két férfi több tízmillió forint értékű zsákmányt szerezhetett volna. Az ajtóban álló vádlott nem ismerte be a bűnösségét, míg társa először elismerte a tettét, de később már nem emlékezett a történtekre.

A vádhatóság a két férfit fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és ennek megfelelően kért rájuk súlyos büntetést.