Tornóczky Anita babát vár

Tornóczky Anita örömhírt osztott meg: első gyermekét várja párjával, Miklóssal. Öt év próbálkozás és a második lombikprogram után végre sikerült teherbe esnie.

Tornóczky Anita a Best magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy öt éven át próbálkoztak a családalapítással párjával, és több mint húsz orvosnál jártak, mire sikerült a várandósság. A kisfiút decemberben várják, és a genetikai vizsgálatok eredményei is megnyugtatóak voltak számukra.

Az egykori műsorvezető elmondta, hogy a várandósság elejétől kezdve igyekezett minimalizálni az életében azokat a faktorokat, amelyek negatívan befolyásolhatták volna a babát. Ezért a korábban pörgős életvitelét is hátrahagyta, hogy a legnagyobb biztonságban tudja gyermekét.

Tornóczky elárulta, hogy a sikeres fogantatásig 25 orvosnál jártak, és bár mindenki próbált segíteni, a megoldások nem hozták meg a várt eredményt. A magyar jogszabályok szerint 45 éves korig lehet lombikprogramot kezdeni, így sietniük kellett, mivel Tornóczky augusztusban tölti be a 46. életévét. A 26. orvosnál végül sikerült azonosítani a problémát, és a második beültetés már eredményes volt.

A hormonpótlás és a stimuláció miatt tíz kilót hízott, és az első ultrahang előtt aggódott, de az orvosa megnyugtatta, hogy minden rendben van. Az első ultrahangfelvételeket még az endokrinológusa is megkönnyezte. Azóta is vannak aggodalmai, például a második ultrahangnál a szívhang miatt, vagy amikor a babája miatt levált egy darab a méhlepényéből, ami vérzést okozott. Azonban a komplex kromoszómavizsgálat és a genetikai ultrahang eredményei pozitívak voltak.

Tornóczky szerint a meddőség társadalmi tabu, és szeretné ezt a tévhitet eloszlatni. Küzdelmüket eddig csak a legközelebbi barátokkal és családtagokkal osztották meg, de most nyíltan beszél róla, hogy erőt adjon másoknak. A meddőségi klinikán fiatal lányokkal is beszélgetett, és szembesült azzal, hogy sok családban a nők viselik a teherbe esés nehézségeit.

Tornóczky hangsúlyozta, hogy nem kell magyarázkodniuk azoknak, akik később vállalnak gyermeket, és ismer olyan embereket is, akik hosszú évekig küzdöttek a meddőséggel, mielőtt sikerült volna teherbe esniük. A műsorvezető saját tapasztalataival most nőtársainak szeretne erőt adni, és a saját felületein is szeretne beszélni helyzetéről és tapasztalatairól, hogy megerősítse más nőket abban, hogy büszkék legyenek arra, amit végigcsinálnak ebben a nehéz folyamatban testileg és lelkileg is. A várandósság alatt Tornóczky tudatosan kerülte minden potenciális stresszforrást, gyakorlatilag kiiratkozott a saját életéből, hogy a nyugalom és pihenés jegyében teljenek mindennapjai.

Tornóczky Anita Medgyessy Péter volt miniszterelnök nevelt lánya, korábban modellként és műsorvezetőként dolgozott.