Fehér Ház: Egészségügyi vészhelyzet szakította félbe a sajtótájékoztatót

Váratlan esemény következtében félbe kellett szakítani a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatót, miután egy személy rosszulléte miatt azonnali segítségre volt szükség.

A sajtótájékoztató során Karine Jean-Pierre sajtótitkár válaszolt éppen egy kérdésre, amikor hirtelen abbahagyta a beszédét és lesietett a pódiumról, hogy segítsen a bajbajutottnak. "Vészhelyzet van!" - kiáltották a teremben, mire a sajtótitkár azonnal cselekedett és megszakította a tájékoztatást, hogy segítséget nyújtson.

Az eset során az egészségügyi személyzet gyorsan a helyszínre érkezett és ellátta az illetőt, aki feltehetően a hőség miatt lett rosszul. A sajtótitkár néhány perc elteltével visszatért és folytatta a sajtótájékoztatót.

A Fehér Ház nem közölt részleteket az érintett személy állapotáról. Az incidens napján Washingtonban rendkívül magas, 92 Fahrenheit-fokos (körülbelül 33 Celsius-fok) hőmérsékletet mértek, de a magas páratartalom miatt ez még ennél is melegebbnek, körülbelül 98 Fahrenheit-foknak (körülbelül 37 Celsius-foknak) érződött.