OTP saját részvényeket vásárolt több mint félmilliárd forint értékben

Az OTP Bank kedden jelentős összegben, több mint félmilliárd forintért vásárolt saját részvényeket a Budapesti Értéktőzsdén.

Az OTP Bank bejelentése szerint a Magyar Nemzeti Bank által kiadott egyedi engedély alapján, 2024. június 18-án összesen 30 421 darab OTP törzsrészvényt szereztek meg, darabonkénti átlagáron 17 455 forintért. A tranzakció teljes értéke így 531 millió forintot tett ki. Ezzel a lépéssel az OTP Csoport saját részvény állománya 2.293.277 darabra nőtt, ami a saját részvény állomány 0,82%-át képviseli.

A táblázatban részletezett adatok alapján látható, hogy az OTP a 60 milliárd forintos visszavásárlási program keretében több alkalommal is vásárolt saját részvényeket az elmúlt időszakban. A vásárlások során a darabszámok és az átlagárak változatosak voltak, az összérték pedig többnyire több száz millió forint között mozgott.

Az OTP részvényeinek árfolyama az idén eddig 10,6 százalékkal emelkedett. Azonban fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.