Kylian Mbappé orrtörése miatt műtétre szorul

A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szerint Kylian Mbappé, aki a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján szenvedett orrtörést, kés alá kell, hogy feküdjön.

A Real Madrid támadója fejelés közben ütközött össze Kevin Dansóval, és bár a pályán maradt, később leült a fűre, amiért sárga lapot is kapott. Mbappét elővigyázatosságból kórházba szállították, ahol először úgy döntöttek, hogy nem szükséges műtét. A játékos még aznap este közösségi oldalán érdeklődött követőitől, hogy milyen arcvédő maszkban folytassa a tornát, ami arra utal, hogy nem érzi magát rosszul.

Deschamps azonban szerdán bejelentette, hogy további vizsgálatok után mégis szükség lesz a műtétre, amelyre valószínűleg a kontinenstorna befejezése után kerül sor. A kapitány hozzátette, hogy Mbappé kedden már jobban érezte magát, és még nem döntötték el, hogy bevethető lesz-e a közeljövőben.

Az RTL France keddi beszámolója szerint a 25 éves sztárcsatár valószínűleg legalább 15 napra kidőlt, ami azt jelenti, hogy a csoportkörben már nem játszhat. Ennek ellenére fennáll a lehetőség, hogy Mbappé speciális arcvédő maszkot kap, amely a futballban gyakori hasonló sérülések esetén. Franciaország következő mérkőzése pénteken Hollandia ellen lesz, amely az első körben győzött Lengyelország ellen.