Két gyanúsított kihallgatása a Jókai utcai házomlás kapcsán

A rendőrség kihallgatott két személyt, akiket a Jókai utcai házomlás ügyében gyanúsítanak, a Magyar Nemzet és az Index értesülései szerint.

A tragédia 2022. június 27-én, délelőtt 9:45 körül történt a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében, amikor is az ötszintes épület homlokzati fala és tetőszerkezeti elemei dőltek az utcára és parkoló autókra. A házomlás következtében három könnyű és egy súlyos sérültet kellett ellátni; utóbbi egy Operettszínházhoz köthető táncművész volt, Tóth Nikolett, aki életveszélyes állapotban került kórházba súlyos gerinc-, koponya- és belső sérülésekkel, és műteni is kellett. A baleset egyik elszenvedője, Tóth Nikolett balerina volt, akinek a gerince és koponyája sérült meg, és a temérdek műtét ellenére is kerekesszékbe kényszerült. Orvosai szerint minimális az esélye annak, hogy újra járhat, de Tóth Nikolett bízik a felépülésben. A lakók kártérítésre vonatkozó jogosultságairól és az ilyen helyzetekben hozzájuk fordulható szervezetekről korábban már részletesen írtunk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján hosszas nyomozás után a rendőrség mostanra jutott el odáig, hogy két embert hallgasson ki foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával kapcsolatban. Mint ismert, az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala omlott le és zuhant az utcára, aminek következtében több parkoló jármű is összetört. A balettművész később arról is mesélt, hogy az orvosi kezelések és segédeszközök miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek.