Megette egy tehén a Rolexet - 50 év után került elő a méregdrága óra

Egy tehén gyomrában végezte a farmer Rolex órája évekkel ezelőtt, a férfi sosem gondolta volna, hogy viszont látja az értékes ékszert.

A BBC beszámolója szerint a 95 éves James Steele elárulta, hogy az 1970-es évek elején veszítette el óráját, amikor észrevette, hogy a szíj meghibásodott. Steele úr szerint egy állatorvos véleménye alapján a tehén valószínűleg egy falat fűvel együtt nyelte le az órát.

A meglepő fordulatot az hozta, hogy egy fémkeresővel rendelkező kereső visszajuttatta az értékes darabot az Oswestry melletti Mordában található Treflach Hall tulajdonosának. Steele úr "szerencsés véletlennek" nevezte az eseményt, és kijelentette, hogy ennyi idő után ez egyenesen elképesztő.

Nagyon örültem, mert soha nem gondoltam volna, hogy viszont látom az órám - mondta Steele úr. De most már megvan. Csak a szíj fele hiányzik, a másik fele biztosan szétesett. A számlapja zöldes lett, de nem rozsdásodott be.

Steele úr elismeréssel szólt a fémdetektorról, amelynek segítségével a kereső megtalálta az óráját, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben még több értéktárgy kerülhet elő. Arra is buzdította a fémkeresőt, hogy folytassa a kutatást a földjén.

Az óra jövőjét illetően Steele úr úgy nyilatkozott, hogy az óra mostantól csak egy emlék lesz számára, mivel a javítása vagy felújítása "bomba árába kerülne".