Újabb módszerrel próbálják megszerezni az adatainkat a csalók

Adathalász SMS-eket küldenek csalók, látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, amelyekben útdíjtartozásra hívják fel a figyelmet, és egy hamis weboldalra irányítanak.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szerdai közleménye szerint az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a lakosságtól, miszerint SMS-ben értesítették őket állítólagos útdíjtartozásukról. Az üzenetek külföldi telefonszámról érkeztek, és tartalmaztak egy linket, amely egy hamis weboldalra vezeti a felhasználókat, ami nagyon hasonlít a NÚSZ Zrt. hivatalos hu-go.hu oldalára.

A csalók által létrehozott oldalon a HU–GO elektronikus útdíjfizetési rendszer arculati elemei, például a logó is megtalálható, ami növelheti a hitelesség látszatát.

A közlemény hangsúlyozza, hogy amennyiben valaki megadja a személyes adatait a hamis felületen, azok azonnal a csalók kezébe kerülnek, akik ezáltal hozzáférhetnek az áldozat bankszámlájához is.

A NÚSZ Zrt. kiemelte, hogy sosem keresi meg ügyfeleit SMS-ben útdíjtartozás ügyében, és arra kéri az embereket, hogy ha ilyen gyanús üzenetet kapnak, semmiképpen se kattintsanak a benne található linkre, és ne adják meg adataikat. A társaság neve nem szerepel az üzenetben, de a hamis oldalon feltűnnek a NÚSZ Zrt. által működtetett HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszer arculati elemei, például a logója is.