Astoria aluljáróban kibontakozó Coldplay afterparti

Kedd este a Coldplay koncertjét követően a rajongók egy spontán afterpartin folytatták az ünneplést az Astoria aluljárójában.

A Puskás Ferenc stadionban megrendezett koncert után a Coldplay rajongói még nem voltak készen az est befejezésére. Az Astoria aluljáróban összegyűlt tömeg egy utcazenész páros vezetésével közösen énekelte a Viva la Vida című dal refrénjét, ami a videó tanúsága szerint egészen felemelő hangulatot teremtett.

A Coldplayxtra Instagram oldal által közzétett videó 24 órán keresztül volt elérhető, és a koncertről hazatérő nézők táncát és énekét örökítette meg. Az eseményről készült videót szerda délelőttig lehetett megtekinteni. Az ilyen spontán közösségi események, mint amilyen ez az afterparti is volt, egyre gyakoribbak válnak, és a közösségi média révén gyorsan terjednek, hasonlóan a Just Stop Oil környezetvédelmi aktivistáinak akcióihoz, akik a fosszilis üzemanyagok használata elleni küzdelmük részeként narancssárga porral borították be a Stonehenge szikláit.

A Just Stop Oil csoport tagjai szerdán hajtották végre a figyelemfelkeltő akciót, amely során nagy nyomású poroltókból narancsszínű port szórtak a sziklákra, és ezzel a fosszilis üzemanyagok használata elleni harcukra hívták fel a figyelmet. Az akciót több látogató igyekezett megakadályozni, de a rendőrség végül őrizetbe vette és megbilincselve elvezette a két aktivistát. A Just Stop Oil korábban is hasonló, nagy nyilvánosságot kapó akciókat hajtott végre, például amikor májusban a Magna Carta egyik példányának üvegfalú tárolóját próbálták összetörni, vagy amikor a londoni Nemzeti Galériában Vincent van Gogh Napraforgók című festményére öntöttek konzerv paradicsomlevest.

Az Astoria aluljáróban megrendezett afterparti és a Just Stop Oil aktivistáinak akciói is azt mutatják, hogy a közösségi összefogás és a közösségi média ereje képes nagy tömegeket megmozgatni, legyen szó akár egy zenekar koncertje utáni spontán ünneplésről vagy egy globális környezetvédelmi üzenet közvetítéséről.