A magyar tőzsde pozitív kezdése után gyengüléssel zárt

Pluszban indította a napot a magyar tőzsde, a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel nyitott, de végül 0,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A Magyar Telekom kiemelkedő teljesítményt mutatott a részvény-visszavásárlási program bejelentése után.

A BUX-index jelenleg 70 141 ponton áll, ami azt jelenti, hogy az index a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlagai fölött helyezkedik el, ezzel egyértelműen emelkedő trendet mutatva a hazai részvényindexen. A Magyar Telekom árfolyama jelentős pluszban van, ami a tegnapi részvény-visszavásárlási hírre adott pozitív piaci reakciónak köszönhető. A cég bejelentette, hogy a korábban lemondott részvény-visszavásárlási aukciója helyett a piacon mégis elkezdi visszavenni a részvényeit a mai nappal kezdődően.

A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom mellett más cégek, mint a Mol, az OTP és a Richter gyengélkedtek, árfolyamaik esést mutattak. A közepes kapitalizációjú részvények, úgynevezett midcapek, közül a BIF és az ANY gyengébben indították a napot, és a hangulat a nap folyamán tovább romlott, az Akko árfolyama 3,0, a Rába árfolyama pedig 1,9 százalékkal esett. A legjobban a Graphisoft Park részvényei teljesítettek, amelyek árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb.

A legforgalmasabb papírok között a Magyar Telekom és a Richter mellett a NAP helyett az OTP papírjaiban volt a legnagyobb forgalom, 3,0 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Mol és az Opus részvénye is.

Címlapkép: BÉT

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.