Rózsa asszony kamiont nyert a tombolán és sofőrnek áll

Egy váratlan fordulattal kamionos lesz a 63 éves Sáros Rózsa, aki egyetlen tombolaszelvénnyel nyert egy 8 tonnás Scania R 420-as teherautót az I. Országos Kamionos Találkozó és Fesztivál tomboláján.

Az eseményen sokan reménykedtek a fődíjban, melynek értéke használtan is 6-8 millió forint körül mozog. Rózsa asszony azonban mindössze egy szelvénnyel vett részt a sorsoláson, és ő lett a szerencsés nyertes. A kamionosok közössége meghatódva fogadta a hírt, hogy a törékeny megjelenésű asszony gazdagodott a járművel. "Amikor kihúzták a számom, azt hittem rosszul hallok," - mesélte Rózsa a Blikknek. - "Összevissza beszéltem, sírtam, csak akkor hittem el, hogy nem álmodom, amikor kezembe adták a kulcsot."

A családja is örömmel fogadta a hírt, hiszen Rózsa asszonynak van teherautóra jogosítványa, csak az orvosi vizsgát kell megújítania. "A nagyapám magánfuvarozóként dolgozott, a család álma volt egy Scania," - mondta Dudus Krisztina, Rózsa lánya. - "Nem vagyunk jómódúak, de a nyereménnyel új élet kezdődik számunkra."

A fesztivál egyik szervezője, Hlásznyik Péter már a tombolahúzás előtt észrevette Rózsa asszonyt, aki mindhárom nap gyalog tette meg a két kilométeres utat a rendezvényig. "Amikor kihúzták a fődíjat és megláttam, hogy megnyerte a kamiont, nem tudtam visszatartani az érzelmeimet," - emlékezett vissza Hlásznyik. - "Beszélgettem Rózsikával, elmondta, hetvenezer forintból él havonta, de vállalkozni akar, a lányával együtt beül a sofőrfülkébe."

Rózsa asszony már egy próbakört is tett a kamionnal, és a kamionos közösség támogatását élvezi. Nem tervezi eladni a járművet, hanem kihasználni a kapott lehetőséget. A kamionos fesztiválok díszleteinek fuvarozására is ők kaphatják majd a megbízást. A nyereménykamion egy 2007-es gyártású Scania R 420, 420 lóerős motorral és 8100 kilogramm saját tömeggel.