Miskolci fiatal iskolai mészárlásra készült

„29 ember van egy tanteremben, minimum annyit megölök. De több tantermet veszek célba, egy elsőst és egy nyolcadikost, szóval, ha szerencsés vagyok, akár ötvenet is megölhetek” – írta egy üzenetben az a 18 éves fiatal, akit iskolai mészárlás előkészítésével vádolnak.

A miskolci fiatal ügyében az ügyészség két és fél év javítóintézeti nevelést kért, amit a vádlott elfogadott, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Azonban a bíróság nem fogadta el az ítéletet, mivel tisztázni kívánják, hogy a fiú valóban veszélyt jelent-e a társadalomra.

A terrorelhárítók 2023 tavaszán egy miskolci lakótelepen fogták el a fiút, aki akkor még csak 17 éves volt. Külföldi titkosszolgálatok értesítették a magyar hatóságokat, hogy a fiatal chatüzenetekben beszélt iskolai vérengzésről.

A vádak szerint a fiú már 2012 óta nézett videókat iskolai lövöldözésekről, és chatfórumokon arról beszélt, hogy 18 éves korában fegyvert szerez és mészárlásba kezd. Később pszichés problémáira hivatkozva magyarázta a posztjait, és tagadta, hogy ténylegesen emberölési szándéka lett volna.