Olivia Cooke kényelmetlenül érzi magát nagymama szerepében a Sárkányok háza sorozatban

A Sárkányok háza című sorozatban Alicent Hightowert alakító Olivia Cooke nemrégiben nyilvánosan fejezte ki nemtetszését amiatt, hogy 30 évesen egy nagymamát kell megformálnia. A színésznő szerint furcsa dinamika alakult ki közte és a nála alig fiatalabb kollégái között.

A rajongók izgatottan fogadták a Sárkányok háza sorozat 2. évadának első epizódját, de Olivia Cooke, aki Alicent Hightowert játssza, nem teljesen elégedett a castinggal kapcsolatban. Cooke egy interjúban elmondta, hogy összetett érzései vannak amiatt, hogy 30 évesen nagymamát kell alakítania, és felvetette, hogy a készítők választhattak volna idősebb színészeket, vagy használhattak volna sminket és speciális effekteket az ő megfiatalítására és megöregítésére. Cooke hozzátette, hogy bár hálás a főszerepért, mégis kellemetlenül érzi magát a helyzetben, különösen, mivel a sorozatban ábrázolt gyermekeit játszó színészek mindössze 1, 3 és 5 évvel fiatalabbak nála.

Cooke elmondása szerint különösen furcsa érzés, amikor a nála csak egy évvel fiatalabb Tomnak kell azt mondania, hogy „Fiam, gyere ide! Gyere a keblemre!”. A színésznő szerint ez a dinamika tudatosan jelen van a sorozatban, és gyakran beszélgetnek róla Emma d'Arcy-vel is, aki szintén szerepel a sorozatban.

A színésznő a The Timesnak adott interjújában is kifejtette, hogy a zúgolódásának oka, hogy nagyon rövid idő alatt kellett átugrania a tinédzser szerepektől a nagymama szerepekig a televízióban.