A Netflix hamarosan nem lesz elérhető néhány régebbi okostévén

Július közepétől több mint 60 okostelevíziós modellen állítja le a Netflix az alkalmazását, amely elsősorban a több mint tíz éves Sony készülékeket érinti.

A Netflix bejelentése szerint a leállás nem az új készülékeket fogja érinteni, hanem a régebbi, már több mint egy évtizede gyártott modelleket. A változás 2021. július 24-től lép érvénybe, és többek között az S9, W5, W6, W7, W70, W8, W85, W95, X85, X9 és X95 sorozatú Sony okostévéket fogja érinteni. Ezen felül további 16 Sony TV-modell esetében már egy nappal korábban, július 23-án szűnik meg a Netflix alkalmazás támogatása.

A hvg információi alapján nem csak a Sony készülékeket érinti a leállás, hanem a korábbi Apple TV-modelleket is. A második és a harmadik generációs Apple TV eszközökön 2021. július 31-től válik elérhetetlenné a streaming szolgáltatás. Emellett az év második felében néhány Samsung okostelevízió is elveszíti a Netflix támogatását, amely a 2010 és 2011 között gyártott D és E sorozatú készülékeket fogja érinteni, és ez a változás 2021. augusztus 19-én lép majd életbe.

A Netflix szerint a készülékeken továbbra is megoldható lesz a tartalom megtekintése, például HDMI-csatlakozón keresztül összekötve a televíziót egy laptoppal, vagy más eszközről átküldve a képet a készülékre.