A Google megszünteti a végtelen görgetést

A Google bejelentette, hogy megszünteti a végtelen görgetés funkcióját, amely először az asztali gépekről, majd a mobilokról is eltűnik a közeljövőben.

A 2021-ben bevezetett funkció, amely lehetővé tette a keresési eredmények végtelen görgetését, hamarosan megszűnik. Ezt a közösségi média hírfolyamokhoz hasonló viselkedést eredetileg 2021 októberében vezették be a mobileszközök számára, majd 2022 végén az asztali gépek is megkapták ezt a lehetőséget.

A Google szóvivője a Search Engine Landnek nyilatkozva elmondta, hogy a folyamatos görgetést már eltávolítják az asztali keresési eredmények közül, és a következő hónapokban a mobilos találatokból is kikerül ez a funkció.

Az asztali keresőfelületen a végtelen görgetés eltávolítása után a Google klasszikus oldalszámozó sávja kerül vissza, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül egy adott oldalra ugorjanak, vagy a „Tovább” gomb segítségével lépjenek tovább a következő oldalra. A mobilos felhasználók számára a keresés alján egy „További eredmények” gomb jelenik majd meg, amelynek segítségével betölthetik a következő oldalt.

A Google szerint ez a változás hozzájárul ahhoz, hogy a cég gyorsabban szolgálhassa ki a keresési eredményeket, és ne töltse be automatikusan azokat a találatokat, amelyek iránt a felhasználók nem mutattak érdeklődést.