Udvaros Dorottya színpadi sérüléséről mesélt

Udvaros Dorottya harminc év után tér vissza a Katona József Színházba, és egy újabb zenés produkcióban dolgozik együtt Béres Attilával. A színésznő egy korábbi, véres próbáról is mesélt, amely során Béres Attila a sérülés ellenére is lelkesen folytatta a munkát.

Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze, a Katona József Színház új évadában Székely Kriszta rendezésében Ferdinand von Schirach darabjában lép fel vendégművészként. Emellett a Szegedi Szabadtéri Játékokon is szerepel majd a Rebecca című előadásban.

A Kossuth-díjas művésznő a Szegedi Szabadtéri Játékokon Mrs. Van Hopper szerepében tér vissza a zenés színpadra, Béres Attila rendezésében. A próbák már elkezdődtek, és a művésznő a sajtótájékoztatóval egybekötött olvasópróbán idézte fel az első közös próbafolyamatukat Béres Attilával, amely 2006-ban történt.

Az emlékezetes próbán Béres Attila a színpad szélén ült, és nagy energiával instruálta a színészeket, amikor észrevették, hogy vérzik az orra. Udvaros Dorottya szerint Attila nem törődött a vérző orrával, és hatalmas gesztusokkal, a vért elkenve magyarázott tovább, ami alapján a színésznő úgy érezte, hogy ez a közös munka jó lesz.

A zenés produkció, amely a Manderley-ház asszonyát dolgozza fel, öt alkalommal kerül majd színre a szabad ég alatt, először július 26-án, majd 27-én, 28-án, és végül augusztus 2-án és 3-án.

A darabban Udvaros Dorottya mellett többek között Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám is szerepet kapnak.