Szandi: Rossz döntés volt nem fellépnünk Szlovákiában

Szandi énekesnő visszafizette a gázsiját egy alapítványnak, amely egy madari koncertet szervezett, ahol azonban nem lépett fel. Az énekesnő és férje úgy ítélték meg, hogy a koncerten kevesen vannak, ezért nem tartották meg a fellépést, de a gázsit felvették, amit később jeleztek, hogy visszautalnak.

A koncert bevételét egy mentálisan sérült anya és három gyereke megsegítésére szánták a szervezők, akik nehéz körülmények között élnek. Szandi Facebook-posztjában azt írta, hogy erről a célról előzetesen nem értesültek, és „semmit sem tudtunk arról, hogy a rendezvény egy mélyszegénységben élő család megsegítéséről szól”.

Az énekesnő az internet segítségével találta meg az alapítvány vezetőjét, és beszélgetésük során kiderült, hogy mindkét fél félreinformált volt. Szandi és az alapítványt vezető Daniela vasárnap egy felvidéki koncertre tartva együtt meglátogatták a családot, akiknek a megsegítését szolgálta a koncert. “Rendkívül kedves emberek akik nagyon rossz körülmények között élnek és komoly segítségre szorulnak” – írta róluk Szandi.

„Ott a helyszínen hoztunk egy rossz döntést amit azóta is bánunk. Nagyon sajnálom, hogy így történt és elnézést kérünk azoktól akiket ezzel megbántottunk” – írta Szandi.

Szandi és férje szerint a botrány lelkileg nagyon megviselte őket, és úgy érezték, hogy a rendezvény szervezetlen volt. Az énekesnő férje szerint a helyszínen, egy focipályán, csupán néhány ember lézengett, és nem tájékoztatták őket arról, hogy ez egy több fellépős jótékonysági rendezvény. Szandi hozzátette, hogy 35 éves pályafutása során még sosem fordult elő vele, hogy egy megbeszélt koncertre elment, de végül nem lépett fel.

Szandiék pénteken visszautalták azt a pénzt, amelyet a fellépés nélkül otthagyott jótékonysági koncert után vettek fel. Az énekesnő reméli, hogy lesz még lehetősége kárpótolni az érintetteket, "mert mi nem ilyen emberek vagyunk, számunkra mindig is fontos volt a rászorulók megsegítése" – írta az eset kapcsán.

Az ügyben a múlt héten felkerestük az Angyali Kezek nonprofit szervezetet, melynek igazgatója, Kallós Daniela azt mondta lapunknak, Szandiék azóta sem jelentkeztek a pénz visszautalásával. Az énekesnő viszont nemrég az Instagram-oldalán jelentkezett be, közös fotót posztolt Kallós Danielával és a családdal, akiknek a megsegítésére a múltheti koncertet szervezte az alapítvány. Szandi posztjában kifejtette, hogy a férfi, aki a madari rendezvényre kiközvetítette őket, nem adta meg az alapítvány vezetőjének a telefonszámukat, így előzetesen semmit sem tudtak arról, hogy a rendezvény egy mélyszegénységben élő család megsegítéséről szól. Pénteken sikerült felvenniük telefonon a kapcsolatot Danielával, és közösen meglátogatták a rászoruló családot. "Megnyugodott a lelkem, pénteken visszautaltuk a pénzt a jótékonysági Alapítvány számlájára" – írta Szandi, hozzátéve, hogy reméli, lesz még mód kárpótolni őket.

Szandi ma reggel Kallós Danielával együtt a #Bochkorban nyilatkozik majd az ügyről, ahol elmondták, hogy a helyszínen lévő szervezetlenség és a kevés néző látványa miatt döntöttek úgy, hogy nem lépnek fel. Az énekesnőt kiközvetítő illető a helyszínen átadta nekik a fellépésért járó gázsit, majd arra buzdította őket, hogy menjenek haza. Szandiék elismerték, átvették a fellépésért járó összeget, hangsúlyozva, hogy ők megtették a kötelességüket, és nem miattuk, hanem az előre leírt feltételek hiánya miatt maradt el a fellépés. A házaspár a #Bochkor adásában elmondta, hogy a botrány kirobbanása után méginkább megviselte őket a helyzet, de már hazafelé az autóban is lesokkolva ültek, hogy mi történt. Az elmaradt fellépésükről szóló cikkek megjelenése után sikeresen felvették a kapcsolatot Kallós Danielával, és kiderült, hogy a köztes ember teljesen mást mondott nekik és Kallósnak. Szandiék bánják, hogy nem léptek színpadra a jótékonysági rendezvényen, de örülnek, hogy a visszautalt pénzt végül a rászoruló család kaphatta meg.