Nyári rendőri erősítés a Balatonnál

A nyári időszakban jelentősen megnövekedik a rendőri jelenlét a Balaton térségében, ahol több mint kétszer annyi rendőr teljesít szolgálatot, mint az év többi részében – tájékoztatott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A Balatonnál a nyári szezonban a bűncselekmények megelőzése, a közlekedésbiztonság fenntartása és az emberek védelme érdekében emelik meg a rendőri jelenlétet. Rétvári Bence kiemelte, hogy a nyári időszakban átlagosan több mint 150 rendezvényt biztosítanak a rendőrök, többek között olyan nagy eseményeket, mint a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, az EFOTT, az O.Z.O.R.A, a Kékszalag vitorlásverseny vagy a Művészetek Völgye, amelyek mindegyike több tízezer látogatót vonz a környékre.

A tavalyi évben a fokozott rendőri jelenlét eredményeként 880 embert fogtak el, 1360 előállítás történt, és csökkent a halálos balesetek száma is a Balatonnál. Emellett a vízirendészet hajóival több mint 300 embert mentettek ki a tóból.

Vancsura Miklós alezredes, a balatonfüredi rendőrkapitány hozzátette, hogy a rendőrség munkáját több szervezet is támogatja, mint például a Vízimentők Országos Szakszolgálata, a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat, polgárőr-egyesületek, horgászszövetségek és az önkormányzatok. A közbiztonság erősítése érdekében a parton gyalogos, lovas, kutyás, kerékpáros és motoros járőrök is szolgálatot teljesítenek, akik folyamatosan ellenőrzik a frekventált területeket.