Barnai Judit és a gyerekvállalás: ellenáll a társadalmi nyomásnak

Barnai Judit, a kosárlabdázó, beszélt arról, hogy nem enged a társadalmi nyomásnak a gyerekvállalás terén, és nem tervezi, hogy fiatalon anya legyen.

Barnai Judit a Borsnak és a Sorry! magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy bár már négy éve párkapcsolatban él Széki Attila Curtisszel, és nemrég megvették álmaik házát Budapest agglomerációjában, a gyerekvállalás kérdése egyelőre nem foglalkoztatja őket. Mindketten a karrierjükre koncentrálnak: ő a sportra, míg párja a zenélésre.

A sportoló hozzátette, hogy a társadalmi nyomás nem befolyásolja döntéseiket, és nem érzi kötelezőnek, hogy csak azért vállaljon gyermeket, mert elmúlt harminc éves. Barnai hangsúlyozta, hogy a világ megváltozott, és már nem divat tizennyolc éves korban gyermeket szülni, ellentétben édesanyja és nagymamája generációjával.

Hiába szeretik nagyon egymást, és stabil a kapcsolatuk, mindig akadnak olyanok, akik megpróbálják elcsábítani Juditot Curtistől, de ezeken a próbálkozásokon már csak közösen nevetnek egy jót. Judit elmesélte, hogy előfordult, hogy egy férfi azt írta neki, hagyja el Attilát és jöjjön össze vele, mert jobb életet, biztosabb jövőt tud neki nyújtani, de ezeken az eseteken ők csak jókat nevetnek.

Barnai Judit kiemelte, hogy nem szeretné, ha az emberek negatív kommentekkel árasztanák el a bejegyzéseit vagy megmondanák neki, hogy mit és hogyan csináljon, illetve ne kritizálják a külső megjelenését. Mint mondja, ő kosárlabdázó, és abból kapja a fizetését, nem az Instagram-posztokból. A gyerekvállalás kapcsán is őszinte: "Ráérünk még, nem sietünk sehova, szeretnénk még kiélvezni azokat a lehetőségeket, amik most vannak az életünkben. Én még jó ideig folytatnám a kosárlabdát, és ebben Attila is partner" - fogalmazott Barnai, jelezve, hogy a gyermekvállalás nem áll napirenden az elfoglaltságaik miatt.