Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, a futballvilág támogatja

A magyar válogatott támadója, Varga Barnabás vasárnap este súlyos sérülést szenvedett a Skócia elleni csoportmérkőzésen, arccsontja több helyen eltört, és agyrázkódást is kapott. A világ számos neves labdarúgója, köztük Antoine Griezmann és Cole Palmer is támogatásáról biztosította.

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Varga állapota stabil, de a kontinenstornán már nem léphet pályára. A sérülés olyan súlyos, hogy valószínűleg műtétre lesz szükség. A skót válogatott kapusa, Angus Gunn, aki az ütközésben részt vett, nem emlékszik tisztán a történtekre, de reméli, hogy Varga hamar felépül.

Az esetet követően világsztárok, mint a világbajnok Antoine Griezmann és az angol válogatott és a Chelsea játékosa, Cole Palmer is kiálltak a Ferencváros támadója mellett. Palmer együttérzését fejezte ki, Griezmann pedig egy piros szívvel mutatta meg támogatását a közösségi médiában. A francia válogatott hivatalos oldala is megemlékezett Vargáról, posztolva a magyar támadó 19-es számú mezét.

Nem csak a játékosok, hanem a sportági szövetségek és a futballal foglalkozó portálok is mielőbbi gyógyulást kívánnak Vargának. A SportBible és a BBC Sports is beszámolt a magyar támadó sérüléséről, és a futballvilág egyik legismertebb újságírója, Fabrizio Romano is támogatásáról biztosította. Gunn a mérkőzés után az UEFA-nak adott nyilatkozatában csalódottságának adott hangot a kiesés miatt, és a The National nevű lapnak elmondta, hogy bár nem emlékszik mindenre, reméli Varga gyors felépülését.

A magyar válogatott egy emlékezetes meccsen, Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokságon, ám az öröm nem lehet teljesen felhőtlen, mert Varga Barnabás sérülése miatt a csapat elveszítette egyik kulcsjátékosát. A német szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann és a német válogatott csatára, Kai Havertz is mielőbbi felépülést kívántak a magyar csatárnak, és elmondták, hogy ilyen sérülések mindig veszélyesek és rossz látványt nyújtanak.

Zacher Gábor toxikológus és mentős szerint azonban óriásit hibázott az orvosi személyzet, amiért csak késlekedve mentek be a pályára Varga sérülése után. Zacher szerint az orvosnak akkor is be kell rohannia a játékoshoz, ha a játékvezető nem állítja meg a játékot, mert a focista életénél semmi sem lehet fontosabb. Az eset kezelésével kapcsolatban a The Telegraph sportrovatának szerzője, Oliver Brown is kritikát fogalmazott meg, és az UEFA-nak komoly kérdésekre kell válaszolnia a Varga Barnabás-ügy kezelésével kapcsolatban.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!