Figyelmetlenségből baleset az M1-esen és az M3-ason

Az MKIF Zrt. közösségi oldalán két tanulságos balesetről osztott meg videókat, amelyek az M1-es és az M3-as autópályákon történtek.

Az első eset az M1-es autópályán zajlott, ahol egy szürke személyautó nem tartotta be a sebességhatárt és a követési távolságot, ami fantomdugóhoz vezetett. A járművezető későn vette észre a torlódást, és intenzív fékezés ellenére is összeütközött három autóval, miközben ötven méteren át húzódó füstfelhőt hagyott maga után.

A második eset az M3-as autópályán történt, ahol egy fehér egyterű és egy nagy kék ponyvás teherautó balesete következett be. A teherautó sofőrje nem figyelt kellőképpen, és nekiütközött a fehér autónak, amely emiatt megpördült.

Egy újabb baleset történt az M1-es autópályán, Nagyszentjános-Bőny csomópont közelében, ahol egy kamion a szalagkorlátnak hajtott, majd a Budapest felé vezető oldalon állt meg. A baleset következtében mindkét irányban csak egy-egy sávon halad a forgalom, és Hegyeshalom felé a torlódás elérte a tíz kilométert. A forgalom kerülése érdekében az 1-es főúton lehet közlekedni Komárom/Kisbér és a Nagyszentjános/Bőny csomópontok között.

Bár a balesetek során sérültekről nem érkezett jelentés, az MKIF Zrt. felhívta a figyelmet a KRESZ két alapelvére: a közlekedésnek mindig alkalmazkodnia kell a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyokhoz, valamint a járművek közötti elegendő követési távolság megtartására, hogy szükség esetén biztonságosan meg lehessen állni.