Az Ecosia böngésző és a fák ültetésének összefüggései

Az Ecosia böngésző használatával nem csak az interneten navigálhatunk, hanem a környezetvédelemhez is hozzájárulhatunk, hiszen a vállalat hirdetési bevételeinek egy részét fák ültetésére fordítja.

A technológia fejlődése ellenére a fák ültetése továbbra is kiemelkedő jelentőséggel bír az ökológiai egyensúly fenntartása szempontjából. Egy köbméternyi lomb évente akár fél kilogramm szén-dioxidot képes oxigénné alakítani, emellett por megkötésében, vízpárolgatásban is jelentős szerepet játszik, így hozzájárul a nyári hőség mérsékléséhez és a zajcsökkentéshez is.

Az Ecosia böngésző, amely a nyílt forráskódú Chromium motorra épül, már több mint 200 millió fa ültetését támogatta, ezzel teljesítve a vállalat korábbi ígéretét. A böngészőt Mac-en, Windowson, valamint ezek telefonos és táblagépes változatain is használhatjuk.

A Google Chrome-hoz hasonló felülettel rendelkező Ecosia böngészőt a felhasználók könnyen megszokhatják, hiszen Michael Metcalf, a vállalat termékigazgatója szerint a legtöbb felhasználó nem szereti az éles váltásokat, és előnyben részesíti az ismerős felületeket. Az ismert alkalmazás-áruházakban, mint a Play Áruház és az App Store, a böngésző letöltési száma már meghaladta a 10 milliót, és 4,8 csillagos értékelést kapott a felhasználóktól.