A magyarok kiadásai az EB vereség alatt

Az idei Labdarúgó Európa-Bajnokság során nemcsak Németországban, hanem a hazai vendéglátóhelyeken is nagy volt az érdeklődés, ahol a Budapest Garden esetében például minden nap teltházat jelentett a foci EB.

A Budapest Garden marketing vezetője, Nyul Zsuzsa szerint a nyár mindig is kiemelt időszak a kertes vendéglátóhelyek számára, de az idei Európa-Bajnokság alatt különösen magas volt a forgalom, és a szurkolók szinte minden nap megtöltötték a helyet.

A német-magyar mérkőzés kapcsán a szurkolók elmondták, hogy a bajnokság alatt hajlandóak voltak többet költeni, és bár a meccs során Magyarország vereséget szenvedett, egyesek szerint a játékvezetői döntések nem voltak korrektek, és több, tizenegyesnek beillő helyzetet nem ítéltek meg a magyar válogatott javára.

A riportban említésre került Szoboszlai Dominik futballcipőjének ára is, ami szintén érdekes információ lehet a szurkolók számára.

A sportesemények mellett a kultúra és a művészetek iránti érdeklődés is jelentős a magyar közönség körében. Sir Edwin Henry Landseer, a híres angol festőművész, aki állatokat ábrázoló festményei révén vált ismertté, életének egyik anekdotája ismét felkeltette a figyelmet. Landseer, aki a XIX. században élt, olyan műveket alkotott, amelyek ma is inspirálják az állatokat szerető embereket. Egyik festményén például egy tacskó, Ziva látható, amint egy majmot figyel, ami a kutyák ember melletti helyzetét és érzéseit örökíti meg.

Ez a festmény különösen aktuálissá vált, tekintettel arra, hogy Németországban, a tacskók szülőhazájában, egy törvénytervezet tiltaná a gerincproblémáktól szenvedő, az átlagnál rövidebb lábú és hosszabb hátú kutyafajták, így a tacskók tenyésztését is. A tacskó Európában a 6., az Egyesült Államokban a 9. legnépszerűbb fajta volt a 2023. évi felmérések és statisztikák alapján.

Landseer művészete és a tacskók jövője így összefonódik, hiszen mindkettő a kultúra és a hagyományok megőrzésének fontosságát hangsúlyozza. Az, hogy Ziva végül kinézte-e a gyümölcsöt a majom szájából, már csak egy színes részlet a történetben.