Mesterséges intelligencia terén kötne partnerséget két tech óriás

A Meta Platforms, a Facebook anyavállalata tárgyalásokat folytat az Apple-lel, hogy generatív mesterséges intelligencia (AI) modelljét integrálják az iPhone-okhoz tervezett AI rendszerbe, amit a Wall Street Journal számolt be. Ez a lépés jelentős változást hozhat mindkét vállalat számára, mivel az Apple célja, hogy más AI-cégek technológiáit is beépítse eszközeibe, beleértve a különböző régiókban, mint például Kínában, ahol a Microsoft által támogatott OpenAI chatbot, a ChatGPT nem érhető el.

Az AI startup Anthropic is tárgyalásokat folytat az Apple-lel, hogy generatív AI-ját bevezessék az Apple Intelligence szolgáltatásba, bár ezek a megbeszélések még nem értek véget és nem garantált a sikerük.

A pénzügyi előnyök mértéke még nem ismert, de a tárgyalások során felmerült, hogy az AI-cégek prémium előfizetéseket kínálhatnak a szolgáltatásaikhoz az Apple Intelligence keretében.

A Perplexity, egy AI kereső startup is tárgyalásokat folytatott az Apple-lel, hogy generatív AI technológiáját integrálják az Apple Intelligence-be. Az Apple ebben a hónapban jelentette be az AI-stratégiáját, amelynek részeként az új technológiát beépítik az alkalmazáscsomagjukba, így a Siribe is.