Balesetek és torlódások nehezítik a közlekedést országszerte

Az M1-es autópályán és több más útszakaszon is komoly fennakadásokra kell számítani a mai napon.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába, Biatorbágy térségében felborult egy kamion, ezért a 21-es kilométernél megállították a forgalmat, és a 14-es kilométernél, a Budakeszi/Törökbálint csomópontnál kiterelik a járműveket. A legfrissebb információk szerint a 21-es kilométernél már egy sávon megindult a forgalom, de a torlódás még mindig jelentős, és az M0-s autóútra is visszaér.

Az M1-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjában végzett felújítási munkák miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M0-s M1-es felé vezető oldalán, Törökbálint térségében.

Az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Üllő térségében baleset történt. A 27-es kilométernél forgalomkorlátozásra és torlódásra kell készülni.

A 22-es főúton, Őrhalom térségében egy személyautó vadat gázolt, a 33-as kilométernél csak a fél útpálya járható.

A 45-ös főúton, Kunszentmárton térségében kigyulladt egy teherautó, a 3-as kilométernél félpályán halad a forgalom.

A 12-es főúton, Nagymaroson a Fő tér és a Magyar utca közötti szakaszon korábban meghibásodott egy csatornavezeték, az útzárat feloldották, de a félpályás korlátozás még érvényben van.

Pest vármegyében, a 11-es főúton minden útlezárást feloldottak, de az átázott földművek miatt 20 tonnás súlykorlátozás van érvényben.

A Duna menti kerékpárutak és komphoz vezető utak java része már megnyílt, de van néhány, ami még nem járható: a Vác-Sződliget kerékpárút az 1-es és az 5-ös kilométer között, valamint a Budapest-Szentendre EV6 kerékpárút a 2-es és a 3-as kilométer között.

Az Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat és a hozzá tartozó kerékpárutat megnyitották a Helemba határátkelőhely közelében.

Komárom-Esztergom vármegyében a 10-es főúton Süttő és Almásfüzitő között 20 tonnás súlykorlátozás maradt érvényben.

Bács-Kiskun vármegyében minden árvízzel kapcsolatos lezárás megszűnt, de a Dunán levonuló árhullám miatt még szükséges a gemenci vadállomány védelme. Az 51144-es jelű Baja és Szeremle közötti úton 60 km/h sebességkorlátozást vezettek be.