Beszélgetni is lehet majd a jövő szexrobotjaival

A kínai szexrobot-gyártók új generációjú mesterséges intelligenciával szerelt termékeikkel készülnek, amelyek képesek lesznek kommunikációra is. A Starpery cég, amely Kína egyik vezető szexbaba-gyártója, saját nyelvi modelljét fejleszti, hogy a robotok még emberibbek legyenek.

A Starpery tervei szerint az új mesterséges intelligencia-modellek már idén nyáron elérhetők lesznek azok számára, akik érdeklődnek irántuk. Ezek a szexrobotok nem csak mozdulatokkal, hanem beszéddel is képesek lesznek reagálni, így a felhasználói élményt jelentősen javítva. Evan Lee, a Starpery vezérigazgatója szerint az új modellek, amelyeket 2023 augusztusában terveznek piacra dobni, forradalmasíthatják az iparágat.

Lee az SCMP-nek nyilatkozva elmondta, hogy a beszélő AI szexrobotok fejlesztésének legnagyobb kihívása a robotok "robotikus" hangjának természetesebbé tétele. Az interaktív válaszok megalkotása komplex modellfejlesztést igényel, ami a speciális szoftvercégek feladatkörébe tartozik. A cél a valósághű, emberihez hasonló interakció elérése.

A Starpery hagyományosan a nemzetközi piacra összpontosított, de most a hazai piacon is terjeszkedni kíván. Az AI-alapú szexrobotok piacán folyó versenyben a cég ki kívánja használni a trendet, bár a robotok pontos képességeiről még nem adtak részleteket.