Új Puskás-tematikájú kaparós sorsjegy a piacon

A Szerencsejáték Zrt. Puskás Ferenc emlékére új kaparós sorsjegyet bocsát ki, amely a magyar labdarúgás ikonikus alakjának munkásságát kívánja tisztelegni.

A Szerencsejáték Zrt. a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyitónapján jelentette be, hogy Puskás Ferenc tiszteletére új, exkluzív kaparós sorsjegyet dob piacra. Mager Andrea, a társaság elnök-vezérigazgatója a Bozsik Arénában tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a cég 14 év óta nem kínált sport vagy labdarúgás témájú sorsjegyet.

Mager kiemelte, hogy a Puskás sorsjegyek jelentősége abban rejlik, hogy a világhírű magyar labdarúgó, Puskás Ferenc munkásságának állítanak emléket, aki jelentősen hozzájárult a magyar labdarúgás nemzetközi presztízsének növeléséhez. A vezérigazgató szerint Puskás példaként szolgálhat mindannyiunk számára, hiszen élete azt üzeni, hogy nincs lehetetlen, és ahol a munka és a szerencse találkozik, ott a siker sem marad el.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Puskás Ferenc életrajzírója a sajtótájékoztatón idézte a legendás labdarúgót, megemlítve, hogy Puskás szeretett kaszinózni, lovizni és gépezni, de sosem költötte el a családi vagyont szerencsejátékra, csupán a félretett pénzét, néhány száz dollárt kockáztatott. Madridban, a Real Madrid játékosaként egyszer a húgával együtt vásárolt sorsjegyet, amellyel váratlanul nagy összeget nyertek.

Az új sorsjegyeket először Mager Andrea és Puskás Ferenc két dédunokája, Ane de Juan Damborena és Sara Perez Damborena kaparta le a sajtótájékoztatón.

A 500 forintos sorsjeggyel akár 25 millió forintos főnyeremény is megnyerhető, továbbá négy 1 millió forintos jutalom is várja a szerencséseket. Az 1000 forintos sorsjegy még nagyobb nyereményeket ígér, két 50 millió forintos főnyereményt és tíz 1 millió forintos jutalmat, számos kisebb értékű nyeremény mellett.

A Puskás sorsjegypár azok számára is izgalmas perceket szerezhet, akik kevésbé rajonganak ezért a sportágért, de előszeretettel vásárolnak kaparós sorsjegyet.

„14 éve nem volt sport, illetve foci tematikájú sorsjegyünk. A Puskás sorsjegyek valódi értékét az adja, hogy megjelentetésükkel egy olyan világhírű nemzeti sportoló személye és munkássága előtt tiszteleghetünk, aki alapjaiban határozta meg a magyar labdarúgást, egyszersmind növelve annak nemzetközi presztízsét” – mondta Mager Andrea, aki kifejtette: fontos volt, hogy az új termék méltó módon elevenítse meg a sportikon alakját, ezért olyan különleges kivitelezési formát és grafikai megoldásokat választottak, amelyek vizuálisan is közvetítik az üzenetet, miszerint „a legenda bennünk él”.

A lottózókban és a Szerencsejáték Zrt. értékesítőhelyein június 14-től megvásárolható Puskás sorsjegypár két árkategóriában válik elérhetővé a játékosok számára.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!