Szoboszlai Dominik és Hajdú B. István mesterséges intelligencia által írt dalban

A Full of Stars Project legújabb produkciójában Szoboszlai Dominik és Hajdú B. István hangjait mesterséges intelligencia formálta meg, hogy a magyar válogatottról és a szurkolókról énekeljenek.

A Full of Stars Project, amely korábban már bemutatott egy mesterséges intelligencia által írt dalt, most egy újabb dallal jelentkezett. Ezúttal a magyar futballválogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot és Hajdú B. István sportkommentátort "rappelteti meg" a mesterséges intelligencia. A szerdán közzétett "Ez a szív" című dal az Európa-bajnokság pénteki kezdete előtt került nyilvánosságra.

A dal elkészítésében sem a futballista, sem a kommentátor nem vett részt személyesen. A klip szövegéből kiderül, hogy a hangok mesterséges intelligencia által szimuláltak, azonban a zene és a szöveg valódi személyek alkotása, akik a felvételt is készítették. Az AI csupán a hangokat alakította Szoboszlai és Hajdú B. hangszínére.

A dalban olyan sorok is hallhatók, mint "Hajrá, Magyarország! Az Aranycsapat földje" vagy "Hajrá, Magyarország! Egy futballnemzet, a gólt úgy ejtjük, hogy ott van, b*szd meg!”.

A Full of Stars Project "frontembere", aki maszkot visel és eltorzított hangon szólal meg, korábban a Fókusznak nyilatkozott. Céljukról beszélve elmondta, hogy mesterséges intelligencia segítségével szeretnének olyan feldolgozásokat létrehozni, amelyek valószínűleg sosem jönnének létre.

Az Index szerkesztősége is különleges módon fejezi ki támogatását a magyar válogatottnak. A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság kezdetével a lap munkatársai a híres meggypiros nemzeti csapat mezében szurkolnak Szoboszlai Dominikéknak. Az Index impresszuma és szerzői képei is megváltoznak, hogy a magyar válogatott mezében támogassák a csapatot, amely szombaton 15 órától Svájc ellen lép pályára a kontinensbajnokságon.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek találhatók, valamint a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is. Az Index helyszíni tudósítói rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból.