Glasgow-ból Münchenbe gyalogolt egy skót szurkoló az Eb-re

Hősként ünnepelték Münchenben azt a skót futballrajongót, aki Glasgow-ból gyalog érkezett meg a pénteken kezdődő Európa-bajnokság egyik helyszínére.

Craig Ferguson 41 nap alatt tett meg közel 1600 kilométert, és csütörtökön érkezett meg München szívébe, a Marienplatzra. Ferguson nem csupán a sportesemény miatt vállalta a hosszú utat, hanem jótékonysági céllal is: túrájával több mint 64 ezer eurót gyűjtött a férfiak mentálhigiéniás kezelésére.

A skót szurkolókat nem csak a futball, hanem Ferguson teljesítménye is összehozta, így százai várták őt Münchenben, és bajor sörrel ünnepelték megérkezését. Ferguson megosztotta érzéseit a nehéz útról: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam. Csak az adrenalint és a motivációt használtam, hogy eljussak a célig. Egy pillanatra sem változtatnék utólag a tervemen. Az utazás minden részlete, a jók és rosszak is idevezettek" – mondta.

A skót nemzeti csapat pénteken a házigazda németekkel kezdi az Európa-bajnokságot Münchenben, majd a következő héten szerdán a svájci válogatottal mérkőzik meg Kölnben, és a csoportkör utolsó mérkőzésén, jövő vasárnap a magyar csapattal játszanak Stuttgartban.