Pascal Jansen lehet a Ferencváros új edzője

A Ferencváros labdarúgócsapatának kispadjára a holland Pascal Jansen ülhet le, aki korábban az AZ csapatát vezette és Kerkez Milos edzője volt. A klub vezetősége a napokban tárgyal a szakemberrel, és amennyiben minden részletben megegyeznek, a héten még bejelenthetik Dejan Sztankovics utódját.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a zöld-fehérek vezetősége a héten több jelölttel is tárgyalt, köztük Robbie Keane-nel, az ír válogatott másodedzőjével, valamint Erling Moe-val és Ronny Deila-val, akik norvég edzők. Azonban a legfrissebb jelölt Pascal Jansen, aki 2020 decembere és 2024 januárja között irányította a holland élvonalbeli AZ csapatát.

A Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics május 16-án, a Paks elleni kupadöntőben elszenvedett vereség után jelentette be távozását. Azóta a klub intenzíven keresi az utódját. Sztankovics a hírek szerint saját zsebéből fizette ki a 200 ezer eurós kivásárási záradékot, hogy a Szpartak Moszkva vezetőedzője lehessen.

Pascal Jansen pályafutása során az AZ, az Ajax, a Haarlem és a Telstar csapatoknál is megfordult utánpótlás játékosként, de térdsérülése miatt korán befejezte aktív pályafutását. Edzőként először a PSV utánpótlásában kezdett dolgozni, majd az AZ vezetőedzője lett, ahol 2021 januárjáig tevékenykedett, amikor is egy gyenge széria miatt menesztették.

A Ferencváros a hírekkel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott.