Momentum molinója Orbán Viktor szavazókörénél

A választás napján a Momentum Mozgalom egy éjszaka leple alatt végrehajtott akció keretében "Amíg Orbán van, EU-s pénz nincs" feliratú molinót helyezett el Orbán Viktor szavazóköre előtt a Budapest 12. kerületében.

Az akcióval a párt azt kívánta hangsúlyozni, hogy a Fidesz kormányzása alatt befagyasztott uniós források miatt Magyarország nem jut európai támogatásokhoz. A Momentum, mely jelenleg két Európai Parlamenti képviselővel (Donáth Anna, Cseh Katalin) büszkélkedhet, a kampány során többször is kiemelte, hogy képviselőik munkájának köszönhetően nem kerül több uniós pénz a kormányközeli oligarchák kezébe. Ezzel szemben a Fidesz azzal vádolja a Momentumot, hogy a párt képviselői személyesen akadályozzák az uniós források Magyarországra történő eljutását, ami a tanárok béremelését is érinti.

A Momentum ezzel az akcióval azt is demonstrálta, hogy az ellenzéki erők képesek korán kelni, vagy éppen későn feküdni, csak hogy megmutassák a Fidesznek, ők is aktívak tudnak lenni. Az éjszaka leple alatt történt molinókihelyezés azt is jelzi, hogy a választás napján sem pihennek, és minden lehetséges alkalmat megragadnak, hogy üzenetüket a választókhoz eljuttassák.