Egy busz kiégett, több rendőr pedig megsérült az autópálya mellett tomboló erőszakban

Szurkolói rendbontás miatt kellett intézkedniük a francia rendőröknek a szombat este lejátszott Francia Kupa-döntő előtt Lille városának közelében.

Az észak-franciaországi régióért felelős prefektúra illetékesei vasárnapi közleményükben azt írták, hogy egy busz kiégett, két másik pedig megrongálódott, miután a Lyon és a Paris Saint-Germain ultrái összeverekedtek az A1-es autópályától északra található fizetőállomáson.

Az összecsapásokban több mint 200 huligán volt érintett, a zavargások helyi idő szerint este 6 óra körül robbantak ki. Nyolc rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, miközben igyekeztek megfékezni az indulatokat. A rendbontók fáklyákat dobáltak egymás irányába, és betörték a buszok ablakait. A döntőt a francia rendőrség kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette, és annak ellenére sem tudtak az incidensek elébe menni az egyenruhások, hogy mindkét klub szurkolói buszát szorosan kísérték. A rendfenntartók végül tíz embert tartóztattak le.

Az erőszakos cselekmények miatt összesen harminc ember sérült meg, közülük tizennégyen szorultak azonnali orvosi ellátásra. A Francia Kupát órákkal később a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata nyerte meg. A bajnok fővárosi együttes a lille-i döntőben 2–1-re verte az Olympique Lyont. A csapat legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé két hete jelentette be hivatalosan, hogy az idény végén, hét év után távozik a PSG-től, amelyben 256 góljával klubrekorder.

„Ez a mérkőzés egyszerre volt nehéz és örömteli – nyilatkozott a lefújás után Mbappé. – Egy döntő volt, amelyet végül sikerült megnyernünk, ezért nagyon boldog vagyok. Sok év, rengeteg jó emlék. Emelt fővel távozhatunk, ráadásul egy trófeával, és csak a pozitív dolgokat visszük magunkkal.”

Mbappé új klubjaként jó ideje a Real Madridot emlegetik, de a hivatalos bejelentés még várat magára. Arra a kérdésre, hogy miért nem lehet még mindig tudni a következő csapatát, a 25 éves játékos azt mondta: szeretett volna elköszönni Párizsban, és eredményesen befejezni pályafutása ezen részét.

„Úgy gondolom, hogy mindennek megvan a maga ideje. Hamarosan bejelentem, hogy hol folytatom. Néhány nap múlva, úgyhogy szerintem nincs gond” – fogalmazott a világbajnok támadó.

A futballista a Monacótól került a PSG-hez 2017-ben, a fővárosi csapattal hat bajnoki címet gyűjtött be. Előtte a Monacóval is aranyérmet nyert. A PSG-vel a mostani volt a negyedik hazai kupagyőzelme.