A Microsoft legújabb AI bejelentései

A Microsoft éves Build 2024 fejlesztői konferenciáján bemutatott újítások nem csak a szakemberek, hanem a hétköznapi felhasználók számára is izgalmas lehetőségeket kínálnak.

A konferencián számos AI-jal kapcsolatos fejlesztést és funkciót mutattak be, amelyek a technológiai világ legújabb drágaköveiként ragyogtak. A Microsoft a rendezvényen különös figyelmet fordított az új Windows PC-sorozatra, amelyet kifejezetten az AI-alkalmazások futtatására terveztek. A cég szerint a Copilot+ PC-k a valaha készült leggyorsabb és legintelligensebb Windows PC-k lesznek. Ezek a gépek képesek lesznek emlékezni mindenre, amit a felhasználók csinálnak rajtuk, lehetővé téve a korábbi tevékenységek könnyű felidézését. Emellett az egész napos akkumulátoros üzemidővel is kiemelkednek majd a piacon.

Azonban a Windows laptopokkal kapcsolatban nem minden hír jó hír. A Netflix bejelentette, hogy megszünteti az offline filmezés lehetőségét a Windows laptopokon. A streamingplatform döntése szerint a jövőben már nem lehet letölteni a filmeket és a sorozatokat ezekre a készülékekre. Így, ha utazás közben szeretne filmezni, ezt már csak internetkapcsolattal teheti meg. A Netflix eddig megengedte, hogy a felhasználók előre letöltsék a választott filmet vagy a kedvenc sorozatuk következő epizódjait, így később internetkapcsolat nélkül is megnézhették. A cég egyelőre nem indokolta a döntését, de a Golem.de kérésére megerősítette a híreket, amely szerint a Netflix új frissítésével törlik a népszerű letöltési funkciót a Windows készülékeken.

A frissítéssel a korábban letöltött tartalmakat is törli a Netflix, így azokat sem fogják tudni többé offline módban megnézni a felhasználók. Akik egyelőre nem szeretnék elveszíteni ezt a funkciót a laptopjukon, azok ne frissítsék az alkalmazást a készülékeiken. Érdemes a Microsoft szoftverboltjában lévő automatikus frissítéseket is kikapcsolni, bár kérdéses, hogy a frissítés nélkül meddig lehet majd tovább használni a régebbi verziót.