„Ittunk pár sört, majd megcsináltuk” – Dorci lábán Karácsony Gergely

Egy 18 éves lány, Dorci, aki egy tetoválószalon recepciósa, magára tetováltatta Karácsony Gergely főpolgármester arcát, "Daddy" felirattal. A tetoválás a belvárosi, Nagy Diófa utcában található Street Art Tattoo nevű szalonban készült, és a főpolgármester személyesen is meglátogatta a helyet, miután munkatársai észrevették azt Instagramon.

A politika gyakran kegyetlen és sokszor tizenkét élű fegyverként jelenik meg, ahol a szimpátia és esztétika csak a sor végén kap helyet. Karácsony Gergely azonban, akár egy hollywoodi film főszereplőjeként, supermani nagyságokba emelkedett, és arcának megörökítése egy tetováláson már-már vászonért kiált.

A tetoválás állandósága mellett a politikai széljárás változhat, és előfordulhat, hogy az ember megbánja döntését. Egy tetoválószalonban azonban a munkatársak számára nincs lehetetlen, és egy kis utómunkálat, például egy szakáll vagy egy rockzenészi frizura hozzáadása, megváltoztathatja a tetoválás jellegét. Így akár egy idősödő Harry Potter képében is újraértelmezhető lesz a jövőben, ami egy ideig biztosan nem megy ki a divatból.

A Blikk megkérdezte Karácsony Gergelyt, mi a véleménye a tetoválásról. „Kicsit zavarba jöttem. A lány egyébként nagyon helyes volt, és megígértem neki, hogy mindent megteszek majd, hogy ne kelljen megbánnia azt a tetoválást” – mondta a politikus. Hozzátette, hogy nem tartja magát tetováláspártinak és nem szeretné, ha divat lenne abból, hogy mások az ő portréját tetováltatják magukra. „Épp küzdök a saját gyerekeimmel is, hogy mérsékeljék az ezzel kapcsolatos vágyaikat, úgyhogy remélem, nem lesz ebből divat”.

A tetoválás készítője, Kristóf elmondta, hogy az ötlet egy sörözés után született meg. „Igazából megittunk egy pár sört, majd kitaláltuk ezt a fantasztikus ötletet, hogy csináljuk meg. Halál komolyan. Azon gondolkoztunk, kit lehetne feltetoválni a politikusok közül, de nyilván egy királyt nem fogunk feltetoválni. De Karácsony Gergő tök jó fej, aranyos, ilyen vicces az egész” – mesélte a tetoválás alkotója. Dorci, a tetoválás tulajdonosa, aki a szalon recepciósa, úgy fogalmazott, „poénnak indult”, de nem bánta meg. „Ha a későbbiekben meg is bánnám, bármivel el lehet takarni”.

A tetoválás felett szereplő „Daddy” felirat is Karácsony népszerűségére utal, mivel a közösségi médiában a fiatalabb korosztály tagjai gyakran „apunak” szólítják. „A múltkor egy tüntetésen egy nagymama mondta azt, hogy »szia, apu«. Szóval ez most már megállíthatatlan” – mondta Karácsony. A tetoválás megtekintésekor felajánlották Karácsony Gergelynek is, hogy cserébe rá is szívesen felvarrják a tetoválást bevállaló lány arcképét, így kölcsönössé téve a poénnak induló testdíszt, de a főpolgármester nem volt ilyen bevállalós.