Saját ügyeletet szervez a XVI. kerület október 1-től

A XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter bejelentette, hogy október 1-től az önkormányzat 24 órás ügyeletet üzemeltet, amelynek neve Kertvárosi Sürgős Ellátás lesz.

Október 1-től az Országos Mentőszolgálat veszi át a 0-24 órás orvosi ügyelet ellátását Budapesten, azonban a főváros 23 kerületében csak 15 helyen jelöltek ki ügyeleti pontot, így a XVI. kerületben nem lesz a mentőszolgálat által üzemeltetett ügyeleti pont.

Kovács Péter a Facebookon jelentette be, hogy a kerületben továbbra is biztosítják a 0-24 órás orvosi ügyeletet, amelyet Kertvárosi Sürgős Ellátásnak neveznek el. Az ellátást a Jókai utcai felújított szakrendelő épületében lehet elérni, a megszokott telefonszámon: 06-70-333-6194.

A szolgáltatás fizetős lesz, alkalmanként 5000 forintba kerül, de a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást.

Hétköznap 8-20 óra között továbbra is lesz kivonuló szolgálat, míg az éjszakai 20-8 óráig terjedő időszakban és hétvégén a mentőszolgálat vonul ki. A Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében 0-24 órában fogadják a pácienseket a hét minden napján.

A kerületi lakóknak tehát nem kell átmenniük másik kerületbe orvosi ügyeletre.

A Kertvárosi Sürgős Ellátás gyermekellátással is bővül. Gyógyszerfelírás viszont nem lesz a szolgáltatás része.

Kovács Péter korábban élesen bírálta a Fideszt és a kormány egészségügyi döntéseit, és a Telexnek adott interjúban rendet kéne tenni a kórházakban és a Fideszen belül is.