Zivatarokkal kezd a hosszúhétvége

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégére, előrejelzések szerint zivatarokkal, viharos széllökésekkel és felhőszakadással kell számítani.

Csütörtök késő estétől nyugat felől beborulás kezdődik, és az éjszaka folyamán egy zivatarrendszer vonul át az országon, amely helyenként viharos széllökéseket (60-80 km/h) és felhőszakadást (25-35 mm) okozhat. Pénteken a csapadékrendszer fokozatosan távozik északkelet felé, de a front mögött középső és északnyugati területeken újabb zivatarok, akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, melyeket jégeső, viharos szél és felhőszakadás kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek ezen a napon az északkeleti tájakon 15-20, máshol 21-27 fok között alakulnak.

Szombaton már gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a hőmérséklet délután 23-28 fok között várható. Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütésre lehet számítani, de a fátyolfelhőzet délután határozottabban megnövekszik, és szórványosan záporok, zivatarok is előfordulhatnak, a hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen várható zápor és felhőszakadással kísért zivatar, a maximum hőmérséklet 20-27 fok között alakul. Az időjárás tehát igencsak változatos lesz a hosszú hétvégén, így érdemes lesz odafigyelni a friss előrejelzésekre.