Will Ferrell a legújabb hollywoodi sztár, aki bevásárolja magát az angol fociba

Will Ferrell komoly részesedést szerez a Leeds United focicsapatában. A Sun, a The Athletic és a sportlap értesülése alapján az angolszász sajtó tényként kezeli a hírt, bár a futballklub hivatalos megerősítésére még várnunk kell. Egy bennfentes szerint Ferrell már kifizette a Leeds amerikai tulajdonosait, a 49ers Enterprisest, azonban a The Athletic szerint Ferrell olyan kis részesedést szerez, hogy nem lesz igazán beleszólása a klub ügyeibe.

A Felforgatókönyv és a Taplógáz sztárja, Will Ferrell régóta közel áll az angol focihoz, és a 2023/24-es szezonban többször is megfigyelhették őt a Premier League meccsein. Nem ez az első alkalom, hogy klubtulajdonosként próbálkozik, hiszen már évek óta társtulajdonosa a Los Angeles FC-nek.

Az utóbbi időben több amerikai sztár is befektetett brit fociklubokba. Ryan Reynolds például a negyedosztályú Wrexham csapatába fektetett be, és ezzel jelentősen befolyásolta az alacsonyabb kategóriájú ligák erőviszonyait. A Leeds United, amely jelenleg a Championshipben, azaz a másodosztályban szerepel és épp a feljutásért küzd, harmadik helyen állva a rájátszást érő helyen, korábban már vonzott magához egy másik filmsztárt, Russell Crowe-t befektetőként. A klubban eddig is több sztárnak volt már tulajdonrésze, többek között a többszörös olimpiai bajnok Michael Phelps és a golfsztár Jordan Spieth is érdekelt a klubban. A Deadline cikke felidézi, hogy LeBron James a Liverpool FC-be, míg Michael B. Jordan a Bournemouth csapatába fektetett be. Az angol futballban az elmúlt években több sztárbefektető is feltűnt, például a rapper Stormzy a Croydon Athleticnél, és az egykori NFL-sztár Tom Brady a Birmingham City mögött jelent meg.

Ferrell részéről azonban napokon belül érkezhet a hivatalos megerősítés. A sportlap megjegyzi, hogy a celebtulajok, mint Ferrell, csak "limitált partnerei" a klubnak, és a főbb irányokat a jóval befolyásosabb és nagyobb befektetéssel beszálló milliárdosok határozzák meg.