Massimiliano Allegri menesztése a Juventusnál

A Juventus FC bejelentette Massimiliano Allegri vezetőedző azonnali hatályú elbocsátását, miután az olasz kupa döntőjében tanúsított magatartása ellentétes volt a klub értékeivel és magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

A torinói csapat hivatalos honlapján keresztül közölte, hogy Allegri nem folytathatja a munkáját a Juventusnál. A döntés oka, hogy az edző az Atalanta elleni olasz kupa döntő utolsó perceiben összetűzésbe került a játékvezetővel, amiért ki is állították, majd az ünneplés alatt visszatért a pályára, és előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva ünnepelt, miközben kritikával illette a Juventus igazgatóit. A Juventus a meccset 1-0-ra megnyerte, de az eset után úgy döntöttek, hogy Allegri magatartása "összeegyeztethetetlen volt a klub értékeivel".

A kirúgás különösen meglepő, tekintettel arra, hogy a Juventus szezonjából még két bajnoki mérkőzés van hátra, és a csapat már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen áll. Allegri 2014 és 2019 között, majd 2021 óta összesen 420 összecsapáson irányította a csapatot, öt bajnoki címet szerzett, de 2019 óta nem nyertek aranyérmet. Az olasz kupát ötször nyerte meg a csapattal, és kétszer jutottak el a Bajnokok Ligája döntőjébe is az ő vezetésével. A mostani szezonból még két meccs van hátra, a következő idényben már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen álló Juventus hétfőn Bolognába utazik, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t.

A tréner utódja sajtóhírek szerint épp a harmadik Bolognát edző, a csapatot szintén a Bajnokok Ligájába vezető Thiago Motta lesz.