Elek Gábor kézicsapata az NB I-ben

Az Esztergomi Vitézek női kézilabdacsapata, Elek Gábor vezetésével, feljutott az NB I-be. Az NB I/B utolsó előtti fordulójában aratott 25-24-es győzelemmel Orosházán biztosították helyüket a tabella második helyén, így a szezon végén függetlenül a további eredményektől az élvonalban folytathatják.

Az Esztergom eredetileg az NB II-ben indult volna a mostani szezonban, de a Siófok KC licencproblémái miatt végül az NB I/B-ben kapott helyet, míg a NEKA az NB I-ben maradhatott. A bajnokságot a Szombathely nyerte meg, de mivel nincs megfelelő csarnoka, így nem kapott licencet.

Elek Gábor, aki korábban a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és a Ferencváros vezetőedzője volt, kétszeres bajnokként, háromszoros Magyar Kupa-győztesként, kétszeres KEK-győztesként és Bajnokok Ligája-ezüstérmesként ismeretes, 2020 nyara óta irányítja a Vitézeket. Elek 16 évig vezette a Ferencváros női kézilabdacsapatát, mellesleg az édesapjáról, Elek Gyuláról elnevezett csarnokban, aki összesen 21 évig vezette a csapatot.

Ez lesz a második alkalom, hogy Esztergom képviselteti magát a női kézilabda élvonalában; az Esztergomi KSE korábban 2001-től három és fél szezont töltött az NB I-ben, mielőtt 2005 februárjában visszalépett.

A női NB I-ben a kieső csapatok kiléte még nem dőlt el, több csapat is veszélyben van, köztük a Kozármisleny, a NEKA, a Békéscsaba, a Kisvárda, az Alba Fehérvár és a Vasas SC.

Elek tavaly nyáron egy vesztes BL-döntő után hagyta el a Ferencvárost, és úgy volt, hogy egy évig pihen. Aztán másképp alakult, elfogadta a harmadosztályú Esztergomi Vitézek RAFC női csapatának ajánlatát, ő lett a szakmai igazgató.