A világ legnagyobb létszámú nemzetközi dartstornája Budapesten

2024 októberében Budapest ad otthont a World Darts Masters nemzetközi versenynek, amely rekordszámú résztvevővel ígérkezik, és akár 89 magyar versenyző is érdekelhet a megmérettetésen.

A magyar darts történetében jelentős esemény közeledik, hiszen 2024. október 9-13. között rendezik meg a fővárosban a World Darts Federation (WDF) legrégebbi és leghagyományosabb versenyét, a WDF World Darts Masterst. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezendő eseményen a hazai szövetség elnöke, Balázs Gábor szerint több hónapos előkészítő munka eredményeként kerül sor a tornára, amely a 1974 óta íródó történet során csak másodszor kerül megrendezésre az Egyesült Királyságon kívül.

A versenyen a kvalifikációk és kvóták alapján akár 89 magyar játékos is részt vehet, akik a hazai közönség előtt bizonyíthatnak. A szervezők közel 1000 versenyző nevezésére számítanak, ami alapján a budapesti World Masters a világ legnagyobb létszámú dartsversenye lehet.

A sportcsarnok 800-1000 fő befogadására képes, és a belépés az első három nap alatt ingyenes lesz, míg a döntőkre jegyvásárlás szükséges. A World Masters mellett a steel szakág gold kategóriájú World Open versenyt és a 2024-es Lakeside-i Világbajnokság hivatalos selejtezőtornáját is itt rendezik majd, így a magyar versenyzők számára is nyílik lehetőség a világbajnokságra való kvalifikációra.

Nick Rolls, a Nemzetközi Darts Szövetség főtitkára szerint a budapesti torna díjazása a világbajnokság után a második legmagasabb lesz. A magyar versenyzők közül Kovács Patrik a férfiaknál a világranglistán 13., regionális listán pedig az első helyen áll, míg a hölgyek között Ihász Veronika a 20., Tekauer Gréta pedig a 21. helyezett, így tőlük várható a legjobb szereplés.

A szervezők célja, hogy minél több szurkoló élvezhesse a versenyt a helyszínen, ezért az öt napos esemény alatt csak a döntő napjára kell belépőt vásárolni.