Szirmai Gergely: Dancsó Pétert zavarja, hogy mások is politikai véleményt formálnak

A Jólvanezígy műsorában Szirmai Gergely és Szabó Márton Dancsó Péter influenszerekkel kapcsolatos kritikáját elemezték, kiemelve a videó ellentmondásait és a szerző gimnazista hozzáállását.

A Jólvanezígy legutóbbi adásában Szabó Márton és Szirmai Gergely reagáltak Dancsó Péter videójára, amelyben az influenszerek és David Pressman amerikai magyar nagykövet kapcsolatát kritizálta. Dancsó szerint a nagykövet influenszervacsorái politikai agitációt szolgálnak, és az Egyesült Államok érdekeit továbbítják.

Szirmai Gergely szerint Dancsó videója egy "hisztérikus" és indulatból készült mű, amely nem lett teljesen átgondolva. A tartalomgyártó úgy véli, Dancsó állásfoglalása, miszerint ő kívülálló és ezért menő, aláássa a videó mondanivalóját, de elismeri, hogy vannak helytálló gondolatok is a kritikában.

Szabó Márton szerint a konstruktív kritika hiánya a probléma, és kíváncsi lenne Dancsó őszinte videóira, például a Pamkutya duó reakciójára. Szirmai Gergely problémásnak tartja, hogy Dancsó bizonyos influenszereket politikai állásfoglalással gyanúsít, miközben maga is politikai állásfoglalást tesz a videó elején.

Szirmai szerint ha Pressman politikusokat hívott volna meg, az "illuminatív" szagú lett volna, de Szabó Márton szerint a nagykövetnek inkább egyszerű dolgozó embereket kellene meghívnia, ha valóban érdekli az emberek véleménye.

Szirmai Gergely szerint Dancsó Péter "beleőrült ebbe az egyedül vagyok a világ ellen szituációba", és irigységet, valamint erőszakos kívülállóságot sugall. Hozzátette, hogy Dancsó politikai véleménye erős, és zavarja, hogy mások is hangoztatják a sajátjukat.

A műsorvezetők szerint Dancsó Péternek felelősséget kellene vállalnia a kijelentéseiért, és nem szabadna mindig a szarkazmus mögé bújnia. Szirmai Gergely szerint, mint felnőttek, nem viselkedhetnek így.