Rejtély a Fekete-tengeren: Elsüllyedt egy 80 méteres hajó, helikopterrel keresik az eltűnteket

A tanzániai zászló alatt közlekedő Mohammad Z hajó hajnalban süllyedt el 26 tengeri mérföldre a Tulcea megyei Szent György kikötőtől. A román tengerészeti hatóság tájékoztatása alapján az Agerpres hírügynökség és az MTI számolt be az eseményről.

A hajnali 4 órakor leadott riasztás után a tengeri mentésért felelős központ azonnal reagált: két hajót indítottak a helyszínre, és a határrendészet is segítségükre sietett további két hajóval. Az akcióban két kereskedelmi hajó is részt vett, amelyek éppen a közelben haladtak el. A mentési műveletekhez egy helikoptert is bevetettek, amelyet a védelmi minisztérium bocsátott rendelkezésre.

A fedélzeten kilenc szíriai és két egyiptomi állampolgár tartózkodott, az eltűnt személyek mind szíriaiak. A baleset okát még vizsgálják, az MTI jelentése szerint a helyzetet folyamatosan monitorozzák.

A Mohammad Z egy áruszállító hajó, melynek teljes hossza 79,7 méter, szélessége pedig 13,37 méter. A legénység 11 tagjából nyolcat kimentettek, hárman azonban eltűntek, őket helikopterrel keresik. A baleset körülményeit vizsgálják, és az okok egyelőre tisztázatlanok.