Schäferék a 92. percben kerülték el az osztályozót, a Bayern az ezüstről is lemaradt

A Bayer Leverkusen feltette a koronát a bajnoki szezonjára, megszerezve története első aranyérmét és ezzel megszakítva a Bayern München évtizedes egyeduralkodását. A Bundesliga-szezon utolsó fordulójában a csapat 2–1-re nyert az Augsburg ellen, így veretlenül hódította el a bajnoki címet. A Bayern München meglepetésre 4–2-re kikapott a Hoffenheimtől, ezzel a VfB Stuttgart mögött az ezüstről is lecsúszva.

Az Union Berlin a 92. percben szerzett góllal kerülte el az osztályozót, így a 15. pozíciót szerezte meg a következő szezonra. Schäfer András kezdőként segítette csapatát a fontos győzelem megszerzésében, míg a Freiburgban játszó Sallai Roland is pályára lépett, csapata végül a 10. helyen zárta a szezont. A Köln 4–1-re kikapott a Heidenheim otthonában, ami a kiesésüket jelentette.

Az RB Leipzigben Gulácsi Péter pihenőt kapott, a csapat 2–2-es döntetlent ért el a Frankfurt ellen, így megőrizve a hatodik helyet. Willi Orbán végigjátszotta a meccset, és a csapat a tabellán a 4. helyen végzett, ami Bajnokok Ligája-részvételt jelent.

Marco Reus számára összejött a felhőtlenül szép búcsú: a Borussia Dortmund középpályása a csapatkapitányi karszalagot viselve szabadrúgásgólt szerzett az utolsó meccsén, amelyen csapata 4–0-ra győzött a Darmstadt ellen.

A Stuttgart komolyabb izgalmak nélkül gyűrte le a Mönchengladbachot 4–0-ra, és a Bayern München meglepetésre bekövetkezett vereségével az ezüstérem helyét szerezte meg. A bajorok számára ez az első alkalom a 2010–2011-es szezon óta, hogy nem az első két hely valamelyikén végeztek.

A Leverkusen mögött 17 ponttal lemaradva a második VfB Stuttgart, majd a Bayern München, RB Leipzig és Borussia Dortmund következik a tabellán. A hatodik, Európa Liga-indulást érő helyre a Frankfurt futott be, a Konferencia Ligában pedig a Bayern-verő Hoffenheim indulhat. A Köln és a Darmstadt jövőre a német másodosztályban focizhat, a Bochum pedig osztályozót játszik a Fortuna Düsseldorf ellen.

LABDARÚGÁS
BUNDESLIGA, 34. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Augsburg 2–1,
Hoffenheim–Bayern München 4–2,
VfB Stuttgart–Borussia Mönchengladbach 4–0,
Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 2–2,
Borussia Dortmund–Darmstadt 4–0,
Heidenheim–1. FC Köln 4–1,
Union Berlin–Freiburg 2–1,
Werder Bremen–VfL Bochum 4–1,
Wolfsburg–Mainz 1–3.