A Tisza Párt jelöltjei és a politikai fordulatok

Barna Judit, aki korábban kritikusan nyilatkozott Magyar Péterről, most a Tisza Párt színeiben indul a X. kerületben. A Magyar Hang újságírója, Lakner Dávid szerint a kulturális menedzser hónapokkal ezelőtt még verbális abúzust emlegetett, most pedig a politikában találta meg a helyét.

Barna Judit, aki nemrégiben még hevesen bírálta Magyar Pétert, most a Tisza Párt jelöltjeként indul a X. kerületben. A Magyar Hang újságírója, Lakner Dávid egy nyilvános Facebook-posztban fejtette ki véleményét Barna Juditról, aki korábban a Fidesz támogatójaként és egy fidelitasosként vált ismertté, valamint Vitézy Dávid egyik videójában is feltűnt. Egy hónappal ezelőtt még "nárcisztikus idiótának" nevezte Magyar Pétert, és alávaló színjátéknak titulálta politikai tevékenységét.

Lakner Dávid posztjában felidézi, hogy Barna Judit négy héttel ezelőtt még azt kérdezte, vajon valaki elhiszi-e, hogy Magyar Péter a hazát akarja megmenteni, és hogy a Varga-interjúval kapcsolatos ellenvetéseire azt a választ kapta, hogy hamarosan szavazatra válthatja a rajongását. Most pedig Barna Judit a Tisza Párt jelöltje lett a X. kerületben. A Magyar Hang megkeresésére Barna Judit azt válaszolta, hogy Magyar Péter azóta számára rácáfolt az alaptalan vádakra, és megismerte őt, közéleti szereplése és összeszedettsége pedig sorsfordító lehetősége az országnak.

A Tisza Párt másik jelöltje, Lajos Béla, aki a VII. kerületi polgármesterjelölt volt, rövid időn belül elveszítette a párt támogatását. Május 2-án még felvette az induláshoz szükséges ajánlóíveket, de május 3-án délutánra már kiderült, hogy a politikai szövetség megszűnt. A Magyar Jelen cikkében és a Megafon több munkatársa által közzétett posztokban Lajos Bélát a migráció és az LMBTQ támogatójaként, a hagyományos családmodell elvetőjeként írták le. Információink szerint Lajos Béla azért nem gyűjtötte a Tisza Párt számára az aláírásokat, mert az LMP által indított Vitézy Dávidot támogatta a főpolgármester-jelöltek közül, ami nem aratott tetszést Magyaréknál.

Az Index információi szerint a Tisza Párt visszalépett Lajos Béla támogatásától, amit a Színes Erzsébetváros Facebook-posztja is megerősít. A bejegyzés szerint a Színes Erzsébetváros közösség erős civil identitással rendelkezik, és úgy döntöttek, hogy önállóan kell kiállniuk és dolgozniuk azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld kerület legyen. Ennek érdekében Lajos Béla önálló polgármesterjelöltként és civil jelöltekkel indul a választáson.

A Tisza Párt a 2024. június 9-i önkormányzati választáson négy polgármesterjelöltet indít a fővárosban, kettőt kormánypárti, kettőt pedig ellenzéki vezetésű kerületekben. A párt a X., a XI., a XVII. és a XVIII. kerületben indít jelölteket, kihasználva a választási törvényekbe történt változásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy már három kerületben indított polgármesterjelölt esetén is legyen önálló listája egy pártnak.