Autós üldözés és macsetés támadás Pécsett

Pécs belvárosában pénteken két család közötti régóta húzódó nézeteltérés torkollott erőszakos cselekményekbe, amely során a rendőrség üldözésbe kezdett és elfogta az érintett személyeket.

A rendőrség közleménye szerint az események egyik főszereplőjét, egy kék Citroennel menekülő személyt, a Rákóczi úton sikerült elfogniuk. A konfliktusban két család csapott össze, ahol az egyik fél lapátokkal, a másik pedig egy bozótvágó késsel felfegyverkezve fenyegetőzött. A helyzet annyira eldurvult, hogy a lapátos csapat egyik tagja a járdára hajtott és elütötte a macsetés apa-fia párost.

A rendőrség tájékoztatása alapján a konfliktus nem hirtelen robbant ki, hanem egy régi nézeteltérés újabb fejezeteként értelmezhető. Az elfogásról készült videó tanúsága szerint az autó mindkét férfit elütötte, akkora erővel, hogy az egyikük majdnem, a másik pedig átszakította a szélvédőt.

A támadás után a gépkocsi újra megpróbálta elgázolni a férfiakat, akik azonban szerencsére el tudtak ugrani a jármű elől.

A sofőr ezután a parkolóba hajtott, megállt, majd átült az anyósülésre, a vezető oldalra pedig beszállt az egyik társa, és elhajtottak. A társaság további tagjai is elmenekültek a helyszínről, az elgázolt férfiakat pedig a mentők kórházba vitték.

A rendőrség a család házánál találta meg a lapátokkal fenyegetőző rokonokat és a lapátokat is, amelyeket a verekedéshez vittek magukkal. Az elgázolt személyeket kórházba szállították, de állapotukról nincs további információ.

Az esettel kapcsolatban két külön eljárás is indult. Az egyik a gázolás miatt, ahol a 25 éves gázolót több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt, míg a 40 éves társát bűnpártolás miatt vették őrizetbe. A másik eljárás a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult, amelyben összesen öt embert hallgattak ki, köztük a gázoló társát, a lapátos fenyegetőzőket és a kórházból előállított sérülteket is. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásukra.