Hajóbaleset Bodrogkeresztúrnál

Bodrogkeresztúr mellett szombat délután felborult egy sétahajó, melyen 13 budapesti turista tartózkodott. A vízből tűzoltók és vízimentők mentették ki őket, és a parton egy vendégházban várták a mentőcsapatok. A baleset során senki sem sérült meg, így kórházi kezelésre nem volt szükség.

Szombat délután történt az eset, amikor a sétahajó a Bodrog folyóban felborult, és a fedélzeten tartózkodó 13 utas a vízbe esett. A mentés két szakaszban történt, először a tűzoltók és vízimentők kishajóval érkeztek a helyszínre, majd a kapitányt is sikerült biztonságba helyezni. A hajó először az oldalára borult, ahol látszott, hogy két szintből áll, végül sikerült teljesen visszaállítani.

A balesetet követően a turistákat egy közeli vendégházban fogadták, ahol a mentőcsapatok már várták őket. Szerencsére minden utas sértetlenül megúszta az esetet, és senkit sem kellett kórházba szállítani.

A hajót kötelekkel próbálták kiemelni a vízből, de a baleset pontos okát még nem ismerik. Jelenleg nincs megerősített információ arról, hogy a rendőrség vizsgálja-e az esetet. A közelben lévő fogadóüzlet vezetője, Ludas Gábor elmondta, hogy egy alkalmazottja értesítette telefonon a történtekről, miután a Bodrog-parti parkolóban tűzoltókat, vízi rendőröket és vízi mentőket látott.