Vonatgázolás Simontornyánál

Egy személyt gázolt el egy vonat a simontornyai állomás közelében, a balesethez mentőhelikoptert riasztottak – erősítette meg a Katasztrófavédelem.

A baleset következtében a sárbogárdi hivatásos tűzoltók végezték a mentési munkálatokat, és ők emelték ki a sérültet a vonat alól. A helyszínre érkező mentőhelikopter a bajbajutott ellátását és szállítását segítette.

A vonaton körülbelül száz ember utazott, akiknek a vasúti közlekedés szünetelése miatt vonatpótló buszokat biztosítanak. A vasúttársaság tájékoztatása alapján a helyszínelés idejére felfüggesztették a forgalmat az érintett szakaszon. A Pusztaszabolcsról Dombóvárra tartó vonat balesete miatt késésekre kell számítani a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon.

A helyszínelés befejeződött, és a vonatforgalom újraindult Rétszilas és Simontornya állomások között, így kora délutánra helyreállhat a menetrend a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt a Simontornya és Sárbogárd közötti szakaszra, de már nem kell pótlóbuszra átszállni. A forgalom helyreállásáig, ami kora délutánra várható, 30-60 perccel hosszabb menetidőkkel kellett számolni. A katasztrófavédelem az MTI-vel közölte, hogy az elgázolt embert a sárbogárdi hivatásos tűzoltók emelték ki a vonat alól, és a szerelvényen körülbelül százan utaztak, értük vonatpótló buszt indítottak.