Botrány Isztambulban, közelharc a pályán a szurkolókkal

Törökországban a sportesemények néha erőszakba torkollnak, és ez történt péntek este Isztambulban is, ahol a Fenerbahce–Monaco férfi kosárlabda Euroliga-meccs után a hazai szurkolók összetűztek a vendégcsapat játékosaival.

A Fenerbahce hazai pályán szenvedett vereséget a Monacótól 65–62-re, ami kiegyenlítette a negyeddöntő állását 2–2-re. A meccs után a hazai nézők betódultak a pályára és dulakodtak a vendégek játékosaival. A Final Four mezőnyének alakulása közben a Real Madrid már biztosította helyét a berlini Uber Arenában megrendezésre kerülő négyes döntőben, miután legyőzte a Baskonia csapatát. A többi három párharcban is 2–2 az állás, így minden sorozatban ötödik, döntő meccsre kerül sor.

Az Ülker Sports Arenában, amely a török metropolisz ázsiai luxusnegyedében található és 13 059 néző befogadására képes, rendkívül feszült volt a légkör. A mérkőzés lefújása után Jaron Blossomgame, a Monaco amerikai játékosa a Fenerbahce kispadja felé indult, aminek következtében elszabadult a pokol. A Fener-szurkolók betódultak a pályára, és megpróbálták bántalmazni Blossomgame-et, aki végül a hazai csapat kabalafigurájának segítségével menekült meg.

A nézőtérről poharak repültek a vendégjátékosok felé, akiket megdobáltak, miközben az öltözőjükbe menekültek. Szasa Obradovics, a Monaco szerb edzője próbált közvetíteni, de kevés sikerrel. Sarunas Jasikevicius, a Fenerbahce litván edzője később bocsánatot kért a Monaco játékosaitól és az Euroligától, hangsúlyozva, hogy az események nem jellemzőek a klubra.

A történtek után a következő, Monacóban megrendezésre kerülő ötödik meccsen érdemes lesz megerősíteni a biztonsági intézkedéseket.