Megéri tartalékolni a szabadnapokat az év végéhez közeledve

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) szerda este ismertette a 2024-es idény alapszakaszának menetrendjét, amelyekből összeválogattuk a legérdekesebb párosításokat, amelyek miatt akár szabadságot is érdemes lehet kivenni az ősszel.

Az idényben öt találkozót az Egyesült Államok területén kívül rendeznek meg, első alkalommal Brazília is otthont ad egy NFL-meccsnek. A New England Patriots Angliába látogat, Münchenben pedig a New York Giants és a Carolina Panthers mérkőzik meg egymással.

Az alapszakasz szeptember 6-ra virradóra kezdődik a bajnok Kansas City Chiefs és a Baltimore Ravens rangadójával. A Super Bowl és az alapszakasz legértékesebb játékosai, Patrick Mahomes és Lamar Jackson, az Amerikai főcsoport döntőjében már találkoztak, ahol a Chiefs győzött.

A San Francisco 49ers a forduló záró felvonásán az Aaron Rodgers vezette New York Jets ellen lép pályára. A Los Angeles Rams és a Detroit Lions is esti meccsen fut össze a legutóbbi playoff után.

Október 20-án a Patriots és a Jaguars londoni meccse mellett a San Francisco 49ers a Super Bowl „visszavágóján” próbálhat meg revansot venni a Chiefsen. Az idényben 14 olyan mérkőzés lesz, amely korábban Super Bowl-párosítás is volt.

A Chiefs a második fordulóban a Cincinnati Bengalsot fogadja, ahol Joe Burrow és társai a Super Bowl előszobájában találkoznak. A Tampa Bay Buccaneers november 5-én játszik Kansas Cityben, Mahomesék pedig 12 nappal később az AFC-beli nagy rivális Buffalo Billsszel, és december 21-én a Houston elleni csatára kerül sor.

Az idény első meccse a Chiefsé, az év utolsó fellépése pedig a 49ersé lesz, ahol az NFC döntőjéhez hasonlóan a Lions látogat San Franciscóba. A 49ers és a Cowboys hatszor csapott össze a konferencia fináléjában, október 28-án ismét megmérkőznek egymással.

Hálaadáskor három meccsel ünnepelnek az amerikaiak, a Detroit Lions, a Dallas Cowboys és a Green Bay Packers otthonában. Karácsonykor a Pittsburgh Steelers fogadja a Chiefst, majd a Ravens–Texans „visszavágója” következik Houstonban.

A 2024-es játékosbörze első három helyén irányítókat választottak, az 1/1-es Caleb Williams Chicagóba került. Az 1/2-es Jayden Daniels a Washington Commandersével, az 1/3-as Drake Maye a New England Patriotsával került csapatba. A Bears csoportriválisa, a Vikings is irányítót választott a top 10-ben, így J. J. McCarthy és Caleb Williams évente kétszer mérheti össze erejét.